DigiLeerKracht: programmeren voor leerkrachten in het basisonderwijs

Geplaatst op: 20 maart 2018

In mei start DigiLeerKracht: een landelijk scholingsprogramma op het gebied van computational thinking en programmeren voor leerkrachten in het basisonderwijs.

DigiLeerKracht wordt eenmalig aangeboden door VHTO en Google en biedt biedt leerkrachten de mogelijkheid om gratis, en in hun eigen regio, een tweedaagse scholing te volgen.

Programma

Gedurende twee dagen (op woensdag 23 en 30 mei 2018) leren de leerkrachten over digitale geletterdheid, computational thinking en programmeren en hoe dit opgenomen kan worden in het eigen onderwijs. Ze gaan zélf programmeren en krijgen tips over het gebruik van programmeerconcepten en tools (zoals robots, micro:bit en Virtual Reality) en leren dit betekenisvol in te zetten op school. De verschillende werkvormen worden tijdens de training didactisch onderbouwd. Elke leerkracht ontwerpt tijdens DigiLeerKracht een 10 Puntenplan om op de eigen school de digitale vaardigheden verder te ontwikkelen.

De training is bedoeld voor basisscholen met weinig of geen ervaring met computational thinking en/of programmeren. Zo’n 87% van de basisschoolleerkrachten is vrouw, en we nodigen hen ook van harte uit om mee te doen zodat we deze verhouding terugzien bij de aanmeldingen voor de training.

Aanmelden

Deelname aan DigiLeerKracht is kosteloos. Wilt u deelnemen, vul dan dit formulier in. VHTO neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer informatie

Heeft u vragen over DigiLeerKracht? U kunt VHTO bereiken via e-mail op digileerkracht@vhto.nl of telefonisch op 020-888 4220.