Diverse activiteiten tijdens Weekend van de Wetenschap

Geplaatst op: 1 oktober 2018

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober is de landelijke Weekend van de Wetenschap. Voor basisschoolleerlingen zijn er verschillende activiteiten om kennis te maken met wetenschap en techniek. 

Lezen en schrijven in de bibliotheek van Middelburg

Techniek Ambassadeurs van Huis van de Techniek laten zaterdag 6 oktober zien hoe leuk en verrassend techniek is. Op deze dag kunnen kinderen in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg aan de slag met één van de vele activiteiten. De ambassadeurs van Zeeuwse techniekbedrijven beantwoorden vragen en gaan samen met de kinderen aan de slag. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er verschillende workshops rondom het thema ‘Lezen en Schrijven’. Meer informatie op de website.

Science Festival in Terneuzen

Wie nieuwsgierig is naar bio-asfalt, meer wil weten over het gebruik van drones in de industrie of benieuwd is naar wat lasertechnologie en schoonmaak met elkaar te maken hebben is bij het Science Festival aan het goede adres. Kinderen gaan, samen met je (groot)ouders, broers, zussen en vrienden, op ontdekkingstocht door de wereld van wetenschap en techniek.

Tijdens het Science Festival krijgen zij een beeld van verschillende onderwerpen waar ze veelal het bestaan niet van weten. Er zijn presentaties, lezingen, doe-activiteiten en een Wetenschapsshow. Daarnaast geeft een aantal bedrijven in de regio een rondleiding op plekken waar het publiek normaal gesproken niet mag komen.

Het Science Festival vindt plaats op zaterdag 6 oktober 2018 van 10.00 tot 16.00 uur in Bio Base Training Center in Terneuzen. De toegang is gratis. Meer informatie op de website van Science Festival.