Drukke voorbereidingen voor regiofinale FIRST® LEGO® League 2019/2020

Geplaatst op: 24 oktober 2019

Het aftellen naar vrijdag 13 december is begonnen. Dan vindt de regiofinale plaats van FIRST® LEGO® League 2019/2020. De robotwedstrijd daagt jongeren van 9 tot 15 jaar uit om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

Ook dit jaar zijn er veel leerlingen die graag willen deelnemen aan de wedstrijd: het aantal beschikbare plekken was in een korte tijd vergeven. Totaal bereiden 175 leerlingen in 24 teams (5 teams uit het basisonderwijs en 19 uit het voortgezet onderwijs) zich voor op de regiofinale die plaatsvindt in HZ University of Applied Sciences in Vlissingen.

Wijzigingen
Dit jaar is er een aantal veranderingen doorgevoerd. Daarom is het belangrijk dat de teams het ‘Techneutenschrift’ goed doorlezen. De mat is bijvoorbeeld korter, de thuisbasis is anders van vorm en er zijn twee inspectiegebieden bijgekomen.

Nieuwsgierig?
Benieuwd of FIRST® LEGO® League wat voor uw leerlingen is? Kom dan gerust een kijkje nemen bij de regiofinale. De start is om 13.00 uur.

We wensen alle teams veel succes met de voorbereidingen!