FIRST® LEGO® League 2019/2020: aanmelden is mogelijk

Geplaatst op: 6 mei 2019

De eerste aanmeldingen voor het project FIRST® LEGO® League 2019/2020 zijn binnen. De robotwedstrijd daagt kinderen van 9 tot 15 jaar uit om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

Wereldwijd doen ruim 300.000 kinderen uit 98 landen mee aan FIRST® LEGO® League. Huis van de Techniek organiseert, samen met HZ University of Applied Sciences en Scalda, de regiofinale die plaatsvindt op vrijdag 13 december 2019.

Tijdens de regiofinale voerden de deelnemende teams ‘zelfstandig’ een project uit rondom het thema Into Orbit. De leerlingen kozen een menselijk fysiek of sociaal probleem waar ruimtevaarders mee te maken krijgen tijdens een langdurige verkenning en bedenken hiervoor een oplossing. Daarnaast bouwden en programmeerden de deelnemende teams met behulp van LEGO® MINDSTORMS® een zelfstandige robot. De winnaars van de regiofinale mogen naar de Benelux-finale, waar zij zich kunnen plaatsen voor een plaats in één van de internationale finales.

Aanmelden

Inschrijven voor FIRST® LEGO® League 2019/2020 is nu mogelijk via de website. Let op: er kan een beperkt aantal teams meedoen. De kosten om mee te doen aan de FIRST® LEGO® League zijn onder te verdelen in eenmalige kosten en jaarlijks terugkerende kosten. Meer hierover is te vinden op de website.