FIRST® LEGO® League daagt leerlingen uit

Geplaatst op: 6 februari 2019

Bent u bekend met het project FIRST® LEGO® League? Het is een robotwedstrijd die jongeren van 9 tot 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

Wereldwijd doen ruim 300.000 kinderen uit 98 landen mee aan FIRST® LEGO® League. Dit schooljaar organiseerde Huis van de Techniek, samen met HZ University of Applied Sciences en Scalda de regiofinale die plaatsvond op 14 december 2018.

Regiofinale 2018/2019

Tijdens de regiofinale voerden de deelnemende teams ‘zelfstandig’ een project uit rondom het thema Into Orbit. De leerlingen kozen een menselijk fysiek of sociaal probleem waar ruimtevaarders mee te maken krijgen tijdens een langdurige verkenning en bedenken hiervoor een oplossing. Daarnaast bouwden en programmeerden de deelnemende teams met behulp van LEGO® MINDSTORMS® een zelfstandige robot.

Eén van de drie winnaars van de regiofinale was OBS Binnen de Veste uit Zierikzee. Zij staan op zaterdag 16 februari in de Benelux-finale in Eindhoven, waar zij zich kunnen kwalificeren voor een plaats in één van de internationale finales.

Benelux-finale 2018/2019

In de Benelux-finale worden de teams beoordeeld op vier onderdelen. Een jury bekijkt het ontwerp en de prestaties van de gemaakte robot. Ook wordt de presentatie van het onderzoek beoordeeld en wordt er gekeken naar de ‘core values’ zoals samenwerking, sportiviteit en professionaliteit.

FIRST® LEGO® League 2019/2020

Ook het komende schooljaar zal een regiofinale van FIRST® LEGO® League plaatsvinden. De datum is bekend: noteer vrijdag 13 december 2019 in uw agenda. De details over het inschrijven volgen binnenkort. Er kan een beperkt aantal teams meedoen, houd de website van First Lego League dus in de gaten.

De kosten om mee te doen aan de FIRST® LEGO® League zijn onder te verdelen in eenmalige kosten en jaarlijks terugkerende kosten. Meer hierover is te vinden op de website.