Inschrijven voor OO Techniek 2019 van start

Geplaatst op: 29 januari 2019

Ook dit jaar kunnen uw leerlingen deelnemen aan het wetenschap- & techniek-project Techniek Toernooi, maar wel in een ander jasje. Organisator Stichting Techniek Promotie heeft de naam gewijzigd naar ‘OO Techniek’, waarbij ‘OO’ staat voor Onderzoek en Ontwerp.

Wat betekent de nieuwe naam?

Met de nieuwe naam verandert de insteek van het project voor basisscholen die niet beschikken over een regiopartner die een regiofinale organiseert.Wat hetzelfde blijft zijn de uitdagende opdrachten, lesmateriaal en de spannende finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Omdat de Zeeuwse regiopartner Huis van de Techniek wel een regiofinale organiseert, verandert voor Zeeuwse basisscholen – behalve de naam – niets.

Thema en uitdagingen

Dit jaar staat OO Techniek in het teken van het thema Communicatie en bevat voor de bovenbouwleerlingen twee uitdagingen. Leerlingen van groep 5 en 6 gaan aan de slag met ‘Een stiekeme blik’, waarbij het gaat om welk team het snelst alle voorwerpen achter de muur ziet. Leerlingen van groep 7 en 8 moeten in de uitdaging ‘Een geheime sleutel’ een leuke opdracht bedenken die je in een escaperoom kan zetten, waarbij ze gebruikmaken van de verschillende coderingstechnieken/ technieken voor geheimschrift. Het mag in de vorm van één opdracht, maar ook een reeks van opdrachtjes in een bepaald thema die tot een ontknoping leidt of een maquette van een escaperoom met een paar opdrachtjes erin. Op de wedstrijddag wordt dit beoordeeld en gaan de leerlingen los daarvan een escaperoom-opdracht doen.

Regiofinale

De Zeeuwse regiofinale vindt plaats in Technum Vlissingen op donderdag 4 april 2019. Het beloofd een waar feest te worden. Van iedere Zeeuwse basisschool mogen twee teams per uitdaging meedoen. Huis van de Techniek verzorgt het vervoer van en naar de regiofinale met de Techniekbus.

Inschrijven

Deelname en inschrijven voor OO Techniek is gratis. U kunt uw school aanmelden tot zaterdag 2 maart 2019 via de website van OO Techniek. Daar is ook het lesmateriaal en verdere informatie over de uitdagingen te vinden.

Let op! Door een technische storing kan het zijn dat per uitdaging slechts één team kan worden aangemeld. De beheerder van de website zorgt dat dit zo spoedig mogelijk is opgelost. Mocht dit bij uw aanmelding het geval zijn, dan mag u het tweede team aanmelden via a.hazen@huisvandetechniek.nl.