Steeds meer meisjes kiezen voor techniek

Geplaatst op: 23 mei 2019

Het percentage meisjes wat kiest voor techniek is voor het achtste achtereenvolgende jaar gestegen. Sinds 2011 is dit percentage gestegen van 18% naar 24%, oftewel 480 meisjes meer (een stijging van 27% t.o.v. 2011). Langzaam maar gestaag nadert Zeeland hiermee het landelijk gemiddelde.

Een van de projecten om meisjes kennis te laten maken met de mogelijkheden van wetenschap en techniek is Girlsday. Dit is een initiatief van VHTO, (landelijk expertisebureau meisjes/ vrouwen en bèta/techniek). De eerstvolgende editie van Girlsday vindt plaats op donderdag 2 april 2020. 

Tijdens Girlsday openen technische organisaties en -afdelingen hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken tegelijk kennis met de technische werkzaamheden in de beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers kennen die in de bedrijven werken. 

Aanmelden
Deelname aan Girlsday is gratis. Ga naar de website van Girlsday om uw leerlingen aan te melden voor een activiteit of voor meer informatie. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Dick Schipper via telefoonnummer 0115 – 72 49 93.