Techniek Toernooi wordt ‘OO Techniek’

Geplaatst op: 26 oktober 2018

Op 7 juni 2018 was de laatste landelijke finale van de techniekwedstrijd ‘Techniek Toernooi’. Het project, bestemd voor leerlingen in het basisonderwijs, gaat voortaan door onder de naam ‘OO Techniek’. 

De ‘OO’ in de naam staat voor onderzoek en ontwerp. “De focus van het programma ligt op de implementatie in het curriculum, het liefst schoolbreed. Daarin zal een algemeen deel komen en een deel waarin we de docenten helpen met het werken met de opdrachten”, aldus drs. Brigitte van Helden MBA (directeur st. Techniekpromotie).

Provincies zonder partner hadden geen regiofinale, waardoor scholen in deze regio’s werden benadeeld. Omdat Huis van de Techniek de regiofinale voor Zeeland organiseert, zal er voor de Zeeuwse deelnemers (groepen 5 t/m 8) – behalve de naam – weinig aan het project veranderen.

De regiofinale voor dit schooljaar vindt plaats op donderdag 4 april 2019 in Technum in Vlissingen. Het thema is dit jaar ‘Communicatie’. Binnenkort zullen de nieuwe opdrachten landelijk bekend worden gemaakt op de website van OO Techniek. Op de pagina ‘Zeeland’ zullen de opdrachten voor de Zeeuwse leerlingen te vinden zijn.

De winnaars van de regiofinales gaan door naar de landelijke finale die de naam ‘OO Techniekspektakel’ krijgt.