Terugblik OO Techniek 2019

Geplaatst op: 13 juni 2019

Op 4 april 2019 hebben 11 teams van 5 Zeeuwse basisscholen met hun ontwerp- en bouwkunsten gestreden om de prijzen tijdens de regiofinale van OO Techniek in Technum (Scalda) in Vlissingen. Deze landelijke ontwerpwedstrijd, waarvan de Zeeuwse regiofinale werd georganiseerd door Huis van de Techniek, vergde creativiteit en daadkracht van de deelnemende leerlingen.

Groep 5/6 van de Prinses Breatrixschool uit Goes won de eerste prijs en het team van basisschool Burcht Rietheim uit Oost-Souburg werd tweede. De kinderen uit groep 5/6 maakten gebruik van licht & spiegels en bouwden een periscoop om over een muurtje te kunnen kijken bij de opdracht ‘een stiekeme blik’.

Het team van ABS Middelburg ging in de categorie 7/8 ervandoor met de eerste prijs en het team van Tweemaster-Kameleon uit Oost-Souburg veroverde de tweede plek. Groep 7/8 dook in de wereld van cryptografie (versleutelen van informatie) en maakte zelf een opdracht voor in een escaperoom.

De winnaars mochten op 12 juni 2019 Zeeland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in Arnhem. Het vervoerd werd verzorgd met de Techniekbus van Huis van de Techniek. Helaas zijn er geen Zeeuwse winnaars, maar dat maakt ons niet minder trots op de deelnemende leerlingen.