Websites

Mad Science

De missie van Mad Science is om overal waar ze komen de nieuwsgierigheid van kinderen te wekken met behulp van leuke, educatieve activiteiten. Deze activiteiten brengen een beter begrip van wetenschap en techniek en de invloed daarvan op het dagelijks leven met zich mee. Ieder jaar komen miljoenen kinderen in aanraking met Mad Science en leren zij de kinderen de basisbeginselen van wetenschap en techniek. The Mad Science Group is in 1990 gestart in Canada door twee broers, Ron & Ariel Schlien. In Nederland is Mad Science actief sinds 2004.

Ga naar website

Codestarter

Codestarter wil kinderen enthousiasmeren voor onder andere programmeren, coderen en ontwerpen en ze inspireren om hun eigen wereld te maken. Zodat ze mee kunnen in de razendsnel veranderende wereld. Codestarter richt zich op het aanbod van naschoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar op het gebied van programmeren, coderen en 3D-printen. Dit doen ze o.a. met hun website, door mensen en organisaties te helpen een club of een cursus te starten, door organisatie van workshops tijdens de Techniekpact on Tour van Andre Kuipers en met een jaarlijks Codestarter event in NEMO Science Musuem.

Ga naar website

W&T in de klas

In 2020 dienen alle basisscholen wetenschap en technologie (w&t) te hebben opgenomen in het onderwijsaanbod. We zijn dus op weg naar w&t in de klas!

Maar wat is w&t en hoe geef je hier op je eigen manier invulling aan op de basisschool? Op deze website vind je uitleg, voorbeelden, producten en instrumenten die leraren, schoolleiding en schoolbestuurders ondersteunen om aan de slag te gaan en verder te ontwikkelen.

Ga naar website

TechFinder

Wegwijs in het aanbod van Wetenschap & Techniek!

TechFinder biedt een totaaloverzicht van activiteiten en materialen binnen het domein van wetenschap en techniek voor kinderen en jongeren. Het doel van Techfinder is om leraren, docenten, pedagogisch medewerkers en managementleden wegwijs te maken in het aanbod van activiteiten en materialen. TechFinder geeft gebruikers tevens de mogelijkheid om reviews te plaatsen en te bekijken.

Ga naar website

Infento Educatie

Infento brengt leerlingen van alle leeftijden in aanraking met techniek. Kinderen bouwen constructies die dicht bij hun belevingswereld liggen en maken gebruik van echte materialen en technieken. Het educatiepakket van Infento brengt op een unieke wijze creativiteit, ontwikkeling van technisch inzicht en plezier tijdens het leren samen.

Ga naar website

Ontdekkasteel

Ontdek Kasteel is een lesconcept voor uitdagende technieklessen in het basisonderwijs. Spelenderwijs leren kinderen hoe leuk techniek is. Bovendien voldoet de basisschool op die manier aan de kerndoelen techniek.

Ga naar website

Stichting blokje bij blokje

Door gebruik te maken van de Educatieve sets van LEGO zoals We-do, StoryStarter en BuildtoExpress wordt op een originele manier de creativiteit en de voorstellingsvermogen van de kinderen geprikkeld. 21-e eeuws leren gaat over bieden van mogelijkheden aan kinderen om te experimenteren als een vorm van probleem oplossen. Dat doet stichting blokje bij blokje met LEGO. Blokje bij blokje verzorgt de LEGO sets voor uw school en leidt u op om met de lesmaterialen aan de slag te gaan.

Ga naar website

Sinelab

Sine staat voor de transitie naar duurzaam en eigentijds onderwijs waarbij zij het uitgangspunt hanteert dat goed onderwijs altijd een verbinding is tussen denken, ondernemen en verbeteren. Bij Sine leren kinderen door zelf te ontdekken en door het zelf te doen. Sine hanteert daarbij het STEM-concept: Science, Technology, Engineering en Math worden binnen een zinvolle omgeving aangeboden in de vorm van activiteiten en projecten.

Ga naar website

NEMO Science Center

Een dagje NEMO past helemaal binnen het lesprogramma van het primair onderwijs. Leerlingen van alle groepen steken door zelf te doen spelenderwijs veel op van de wereld van wetenschap en techniek. Ook op school kunnen leerlingen op de verrassende NEMO manier over wetenschap en techniek leren. NEMO ontwikkelt doorlopend nieuwe projecten en lesmateriaal voor in de klas.

 

Ga naar website

Regenboog wereldkist

Voor de middenbouw heeft Leskracht alle kerndoelen van wereldoriëntatie en taal ondergebracht op websites, die voor kinderen veilig zijn. Op deze websites staat een schat aan informatie binnen de domeinen ‘Natuur & Techniek’, ‘Mens & Samenleving’, ‘Ruimte’ en ‘Tijd’.

Ga naar website